Klar for en helt vill landsleir?

Vær beredt for Nord 2017, Norges speiderforbunds landsleir, som vi arrangerer sammen med våre mange speidervenner fra 1. til 8. juli 2017 i Bodø.

Bodø ligger nord for polarsirkelen, der hvor sola ikke går ned om sommeren. Det blir en intens døgnåpen leir med lys døgnet rundt, korte avstander, leirbålskos og heftige opplevelser!

Påmeldingen til landsleiren 2017 åpner allerede 5. januar. Da slippes også alle tog- og flybilletter til Bodø. Derfor ønsker vi en tilbakemelding fra speidere og rovere om de skal være med. Slik at vi kan være raskt ute med å bestille transport til og fra leiren. Vi ser i utgangspunktet for oss nattoget fra Trondheim til Bodø, og det er ventet at det blir rift om disse billettene. Derfor kommer påmeldingen allerede nå, og lapp om påmelding er sendt ut til alle.

Program

Hva er vel en landsleir uten et program, en haik og leirbål det blir snakket om på veien hjem fra leiren? Med midnattssola i tankene skal hele døgnet utnyttes og gi plass til enda mer speiding og spennende aktiviteter.

Alt av aktiviteter, og haiken, vil foregå i patruljer. Ved gruppas påmelding til leiren, som skal skje i januar 2017, setter patruljene opp hvor ville aktiviteter de ønsker seg, og hva slags haik de helst vil ha.

Patruljene kan velge mellom programkategoriene «litt vilt», «vilt» og «helt vilt». Alle speidere får også delta på en midnattsøkt, og dagen etter får man en hvileøkt. Markedsdag blir det også – da skal alle gruppene bidra med noe gøy.

Haiken vil være delt inn i fire kategorier etter vanskelighetsgrad, og patruljen velger en de mener passer godt for dem. Alle haikene vil være overnattingshaiker og gi patruljen mulighet til å oppleve nordnorsk natur. På haik går speiderne på tur uten voksne ledere. Noen vil foregå i nærheten av leiren, mens andre vil være innen en times kjøretur unna.

På torget vil det ligge kafeer og utsalg, og det vil foregå drop-in-aktiviteter. Det skal også være en liten scene her med små og store innslag av kultur og underholdning. Første og siste fredagen på leir er det stort leirbål og show for alle på leirens hovedscene.

 

Reise og besøk
Det er mange muligheter for reise, så her må lederne og speiderne ta en avgjørelse om transportmiddel. Kanskje kan man velge forskjellig transportmiddel hver vei, for eksempel fly opp og buss eller tog hjem?

Landsleir i Bodø gir også en ypperlig mulighet til å legge familieferien til Nord-Norge. Landsdelen har mye å by på av både natur og aktiviteter. Inspirasjon og ideer kan dere blant annet finne på www.visitbodo.com og www.nordnorge.com. I leirens egen gjesteleir vil det være plass til alt fra telt til bobiler og campingvogner. Til døgnpris vil man få tilgang til både toalett, vann og strøm.

Roverleir
For rovere som lurer på hva de skal gjøre på leir, har roveretaten svaret: Bli med på roverleiren Døgnvill! Roverne vil holde til på sitt eget leirområde med egen roverkro. Her blir det både servering og underholdning, og ikke minst er kroa et glimrende sted for å få nye venner fra inn- og utland. Kanskje blir det også noen hengekøyer å slappe av i? Det som er sikkert, er at det også blir helt ville temadager i leiren.

Roverleiren vil selvsagt også få et helt vilt program med egne aktiviteter, hvor både rovere i roverleiren og rovere i gruppene kan delta. Dessuten blir det roverhaik med forskjellige vanskelighetsgrader, fra «helt snilt» til «helt vilt». Ellers vil roverne i roverleiren også bidra med roverhjelpen. Dette er noen enkeltøkter med stabsarbeid i løpet av leiren, og i påmeldingen får man ønske hvilken etat man har lyst til å arbeide i. Rovernes mat vil bli servert i stabsmessa.

Pris
Speidere, ledere og rovere: 2 600 kroner.
Husstandsmoderasjon etter NSFs standard, som er 50% fra 3. person i husstanden.

Deltakelse på arbeidsleir gir rabatt på 25 % for hver uke før leir og 50 % rabatt for uka etter leir.

Vær beredt for en helt vill opplevelse – velkommen til Bodø sommeren 2017!

For mer informasjon se: nord2017.no